четвъртък, 25 юни 2020 г.

Руло с тиквички

Здравейте слънца,

Отдавна не съм ви писала на кулинарна тема. Обаче нямаше как да не се похваля с една нова рецепта и сполучливото й изпълнение.
Всъщност е много лесна и подходяща за сезона. 


За да си приготвите руло с тиквички, ще са ви необходими:

  • 2 тиквички;
  • 3 яйца;
  • 100 гр. кашкавал;
  • сирене чедър слайс;
  • 300 гр. крема сирене;
  • 4-5 кис. краставички; 
  • Сол и черен пипер на вкус. 

Първо измиваме и настъргваме тиквичките. 
И тъй като съдържат много вода, искаме да ги изцедим. 
Най-лесно е да ги сложите в гевгир, да ги посолите и да оставите за 30 мин. 

През това време разбийте яйцата, настържете кашкавала и ги смесете добре. 

Когато тиквичките са се изцедили, ги добавяме към яйцата и кашкавала. 
Това представлява блата. 
Тук е момента да включите фурната да загрява. 
В тавичка слагаме хартия за печене, намазваме я с олио и изсипваме готовия блат, като гледаме да го разпределим равномерно. 
Пече се на 220 гр. за около 20-30 мин. 

Време е да се заемем с плънката. 
Възможностите да експериментирате тук са много. 
В оригиналната рецепта, от която се вдъхнових плънката се състоеше от крема сирене, копър и чесън. 
Аз я промених, според вкуса си. 
Настъргах 4-5 малки кисели краставички и ги смесих с крема сиренето. 
И вие можете да добавите, каквото ви харесва! 

Когато блатът е изпечен, го оставяме да изстине. 
Аз например не го махнах от хартията за печене, леко го извадих с нея и го поставих на една дъска. /след като поизстина разбира се/
Намазах с готовата плънка и наредих отгоре слайсове чедър, накрая го навих с помощта на хартията за печене. 
Оставя се в хладилника няколко часа, за да стегне. 

Стана страхотно! 


Черпя ви виртуално! 

До скоро! 
Бъдете вдъхновени и усмихнати! 
М. 

1 коментар:

Най-четени